Ode Vooropleiding
   "Ruimte geven aan andere mensen, en aan jezelf, is enorm belangrijk. Zonder ruimte kan de liefde niet gedijen."  
                                                                                            Eckhart Tolle
 

Huist er een stembevrijder in jou?
 
Overweeg je om je in te schrijven voor onze opleiding tot Stembevrijder® Ode an die Freude? 
Dan zou het raadzaam kunnen zijn om eerst de Vooropleiding te doen. Om kennis te maken met het vak en met de docenten. Om ruimte te geven aan je eigen proces, je zelfbewustzijn, je zingen.

Zonder ruimte kan liefde niet gedijen, zegt Eckart Tolle hierboven. Net als de liefde heeft ook jouw zingen ruimte nodig om tot volle ontplooiing te komen. Een plek waar je kunt voelen wat er in je leeft, en waar je dat al zingend meer en meer laat horen. Woorden schieten soms te kort, maar al zingend kunnen we elkaar herkennen. Dat heeft een bevrijdende werking. 
 
Omdat we als mensen last hebben van oordelen, vergelijking en normering zijn we niet geneigd om alles wat we ervaren zomaar vrij te bezingen.
 
Toch is het juist de waarheid van het moment die het verschil maakt in ons zingen.
 
Je lied gaat ervan leven, wordt waarachtig, krachtig, contactvol. Zingen is dan niet meer het leveren van een prestatie, maar geven vanuit je overvloed. Daarover gaat stembevrijding. 
 
In het werken als stembevrijder creŽer je openheid. Doordat jij luisterend en open aanwezig bent bij de ander ontstaat er ruimte waarin de ander in vrijheid zijn of haar lied kan zingen. Ons verlangen naar het lied van de ander nodigt zijn of haar muziek uit.
 
De eerstvolgende Vooropleiding naar alle waarschijnlijkheid in januari 2019.

   
Of vraag de folder aan via info@jankortie.nl.
 
OriŽntatiebijeenkomst
Eens per jaar, rond eind maart/begin april, organiseren wij een oriŽntatiebijeenkomst om je uitgebreid te informeren over onze opleidingen. Tevens kun je kennis kunt maken met onze docenten en (oud)studenten en je al je vragen stellen.