Boeken Jan Kortie
Van de hand van Jan Kortie zijn 2 boeken verschenen.
In 2010 Jouw ziel wil zingen en i2014 Het Lied van Het. Hieronder vindt u meer informatie over beide boeken.
 
Jouw ziel wil zingen 
 
Eindelijk een boek, waarin de essentie van zingen centraal staat, dus niet de moeizame verhalen over zangtechniek, maar dat, waar het allemaal om draait: 
zingen brengt vreugde."
 
Jan Kortie introduceerde het begrip 'stembevrijding' in Nederland en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen die nog niet eerder beschreven is. Dit boek draait niet om methoden of technieken, maar wil je inspireren om jezelf en je muziek te bevrijden uit het keurslijf van 'hoe het hoort'.
 
'Je kunt je best doen om zo goed mogelijk te zingen. 
Of je kunt zingen wat er in jou leeft, moeiteloos.' 
 
Het boek is de weerslag van 25 jaar onconventioneel werken. In die jaren is een grote diversiteit aan werkvormen en doelgroepen de revue gepasseerd, vaak in samenwerking met mensen uit allerlei verschillende disciplines. Drie van hen hebben vanuit hun geheel eigen invalshoek een voorwoord in het boek geschreven: de cabaretière Brigitte Kaandorp, de psychiater Maarten van Rossum en de klassiek musicus Jan van de Berg. Bovendien schreef Drs. P bij ieder hoofdstuk een toepasselijk ollekebolleke. 
 
"Een interessant, humoristisch en verrijkend boek" (Zing Magazine) 

"De vreugde waartoe bevrijd zingen uiteindelijk kan leiden zingt je van bijna iedere pagina toe." (EKR Magazine)

 
Prijs € 19,99  Bestellen
 
Het Lied van Het, een boek én een cd!
 
Een cd met weer nieuwe mantra's, heerlijk om bij te zingen of om naar te luisteren, de meeste van de hand van Jan Kortie. Hij begeleidt op piano, maar je hoort ook de vioolmuziek van Petra Griffioen en Maaike Gerritsen.

En een boek vol inspiratie over zingen, over muziek, over mystiek. Over het zingen van de stilte. Met prachtige foto's door Hapé Smeele gemaakt tijdens opnamedagen. Iedere mantra heeft een eigen hoofdstuk en is aanknopingspunt voor bespiegelingen over muziek en mystiek.

Is er een betere manier om het mysterie van het leven te beleven en te delen dan in gezang? Laat je meenemen in verwondering en in een opgewekt enthousiasme langs thema's die ons leven beroeren.
Op weg naar, ja, wat eigenlijk? Het Mysterie? Het Geheim? Het Mystieke? Het Begin? Of kortweg: Het?
 
Klik hier voor de recensie in BewustZijn Magazine

Klik hier voor de recensie in Vruchtbare Aarde

In het blad Geloven Onderweg is een bewerkte versie van een van de hoofdstukken als artikel opgenomen. Wil je het lezen? Klik dan hier
 
Prijs: € 22,50 Bestellen