Jan Kortie in Huissen

Jij Bent Muziek!

Is het een workshop? Een open middag? Is het een voorstelling, een meezingconcert met verrassende solo's? Is het ernst of entertainment? Het is een wat wonderlijke mix van dat alles. Het is soms een vrolijke boel, dan weer een stemmige stilte. De kans is vrij groot dat je er opgewekt vandaan gaat, en met (nog) meer vertrouwen in je eigen zingen.
 
"Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. En hoe zou het anders kunnen zijn? Onze ziel houdt van zingen. Zingen is misschien wel de meest directe manier waarop we de schoonheid van onze ziel, van onszelf in de wereld kunnen brengen. Woorden zijn daarbij eigenlijk nagenoeg overbodig, hoewel soms handig. Onze klank volstaat.
 
Onze stem is direct verbonden met wie we in wezen zijn. Het Hebreeuwse woord nefesh betekent zowel ‘keel' als ‘ziel'. Net als de ziel houdt onze stem van eenvoud, de waarheid is nooit ingewikkeld. Voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist, geen goed-je-best-doen. Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.
 
Tijdens deze middag kun je kennis maken met de onconventionele, lichtvoetige maar ook uitdagende werkwijze van stembevrijder Jan Kortie. Hij zal je meenemen in zijn vreugdevolle visie op zingen en stembevrijding.
 
Het gaat hierbij niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.
 
Praktische informatie:    
    
Data
do. 2 september 2020
do. 29 oktober 2020 (reserveren tzt)
Tijden 14.00 tot 17.00 uur
Kosten    € 53,50 (zie onderaan pagina voor combinatiemogelijkheden)
Locatie
Het Dominicanenklooster, Stadsdam 1, 6581 AH  te Huissen
Aanmelden
en informatie  
 
 
 
Mantra-avond Het Lied van de Ziel o.l.v. Jan Kortie
 
Tijdens de avond zingen we mantra’s, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan spat de vreugde ervan af. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Tijdens deze avonden richten we ons op het woordenloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.
 
Het samen zingen van mantra’s is heilzaam, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld. Als wij ons met elkaar verbinden is dat een bijdrage aan onze wereld, waarin we zo vaak in dualiteit en dus isolement leven. We zingen woorden vol betekenis. In de klank van de stem, in de zangerige toewijding ervan, komt die betekenis tot leven. Het gaat om korte teksten op eenvoudige melodieën. Dat schept ruimte om te zijn met de klank, met de wijsheid die in de woorden besloten ligt, met de betoverende herhaling en de wonderschone muziek die dan kan ontstaan.
 
Praktische informatie: 
   
Data 
do. 2 september 2020 
do. 29 oktober 2020 (reserveren tzt)
Tijden 19.45 - 21.45 uur
Kosten € 19,50 (zie hieronder voor combinatiemogelijkheden)
Locatie
Het Dominicanenklooster, Stadsdam 1, 6581 AH  te Huissen
Aanmelden     
en informatie
 
        

*Combinatie: workshop stembevrijding, maaltijd en mantra-avond
   
Kosten      € 77,50
Reserveren  via Het Dominicanenklooster
 

**Combinatie: workshop stembevrijding en avondmaaltijd na afloop

Kosten      € 68,50
Reserveren  via Het Dominicanenklooster
  

 
***Combinatie: mantra-avond en warme maaltijd voorafgaand

Kosten      € 34,50
Reserveren  via Het Dominicanenklooster