Jij Bent Muziek (in Amsterdam)
Een paar keer per jaar organiseren wij in Amsterdam een middag waarin je kunt kennismaken met stembevrijding en met Jan Kortie. En ook op andere plaatsen in het land kun je deze middagen met Jan meemaken (zie daarvoor in onze agenda).

Is het een workshop? Een open middag? Is het een voorstelling, een meezingconcert met verrassende solo's? Is het ernst of entertainment? Het is een wat wonderlijke mix van dat alles. Het is soms een vrolijke boel, dan weer een stemmige stilte. De kans is vrij groot dat je er opgewekt vandaan gaat, en met (nog) meer vertrouwen in je eigen zingen.
 
Jij Bent Muziek
 
"Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. En hoe zou het anders kunnen zijn? Onze ziel houdt van zingen. Zingen is misschien wel de meest directe manier waarop we de schoonheid van onze ziel, van onszelf in de wereld kunnen brengen. Woorden zijn daarbij eigenlijk nagenoeg overbodig, hoewel soms handig. Onze klank volstaat.
 
Onze stem is direct verbonden met wie we in wezen zijn. Het Hebreeuwse woord nefesh betekent zowel ‘keel' als ‘ziel'. Net als de ziel houdt onze stem van eenvoud, de waarheid is nooit ingewikkeld. Voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist, geen goed-je-best-doen. Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.
 
Tijdens deze middag kun je kennis maken met de onconventionele, lichtvoetige maar ook uitdagende werkwijze van stembevrijder Jan Kortie. Hij zal je meenemen in zijn vreugdevolle visie op zingen en stembevrijding. 
Het gaat hierbij niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.

  
Datum
12 juni 2020
Tijden
14.00 - 17.00 uur
Locatie Amsterdam
Kosten
€ 39,50
Reserveren